top of page

Zuivelvrije lactosevrije slagroom


zuivelvrije en lactose vrije slagroom
Zuivelvrije of lactosevrije slagroom. Bestaat dat? Als je geen zuivel wil of kunt eten, mis je soms dat feestelijke op een taart of de room in bonbons maar ook in romige soep of eten: slagroom. Gelukkig heb je ook zuivelvrije of lactose vrije producten. Zoals zuivelvrije lactosevrije slagroom.

Gelukkig zijn er alternatieven te koop. Zo kun je ook slagroom maken van soja slagroom en rijst slagroom. Een exotische slagroom, iets minder stevige slagroom krijg je met een blikje kokosmelk.


Hoe gebruik je deze zuivelvrije slagroom?
Zuivelvrije, lactosevrije slagroom

Slagroom van kokosmelk

Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is voor je het gebruikt. Dit is overigens ook bij gewone slagroom.Kokosmelk is in vrijwel alle supermarkten te koop. Zelf koos ik uit drie verschillende blikjes die er te koop waren, het blikje dat het minste klotste, het minste waterige geluiden maakte. Zo hoopte ik meer dikke kokosmelk aan te treffen in het blikje.

Als je het blikje opent, probeer dan zoveel mogelijk water te verwijderen van de dikke kokos. Eventueel zou je het vocht nog kort kunnen zeven door een kaasdoek of theedoek of zelfs een koffiefilter als je wat meer vocht wilt kwijt raken.

Mix de overgebleven dikke massa met een mixer. Voeg hier een zoetstof naar keuze bij. Eventueel kun je nog wat smaak toevoegen als vanille of geschaafde citroenschil.

Slagroom van kokosmelk zal lompig worden, niet zo dik als gewone slagroom.

Zuivelvrije, lactosevrije slagroom

Soja slagroom

Alpro soya room om te kloppen komt lekker dik uit het pak. Het ziet er romig uit en smaakt een beetje zoet. Je kunt er slagroom mee kloppen, of de room op andere manieren gebruiken net als gewone slagroom. Wat dacht je bijvoorbeeld van truffels. Deze vlierbloesem & lime truffels zijn een verrassing en eenvoudig te maken. Maar natuurlijk kun je de slagroom van andere gerechten ook eenvoudig vervangen door deze room.

Zorg ervoor dat de room goed koud is voor je hem gaat kloppen. Net als bij gewone slagroom. Alpro slagroom is in de meeste supermarkten te koop in het koelvak.

zuivel vrij en lactose vrije slagroom

Rijst slagroom 

Rice Whip is onder andere verkrijgbaar in biologische winkels en in sommige toko’s. Het wordt in de winkel niet koud bewaard en kun je thuis tot zelfs enkele jaren bewaren.


Ook bij deze room is het beter om de room goed koud te gebruiken als je hem gaat opkloppen.

Wil je de slagroom graag wit houden maar je wilt geen geraffineerde suiker gebruiken?


Pure stevia is dan een goede keuze of witte palmsuiker (gula djawa) kunnen dan een keuze zijn. Veel andere natuurlijke suikers smaken vaak lekker karamelachtig maar hebben een bruine kleur.


Zuivelvrije lactosevrije slagroom bestaat dus. Je moet wel iets meer moeite dan om het te vinden.


Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page