top of page

Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen


Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen
Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen
Hoewel ik geen veganist ben, let ik wel altijd op wat ik eet en als het even kan mag het van mij graag vegetarisch. Vegetarisch bakken is meestal geen probleem, maar wil je een stapje verder, veganistisch, dan zijn er wat extra aandachtspuntjes nodig. Veganistisch saai? Zeker, niet en de laatste jaren zijn er veel alternatieven op de markt gekomen om vegan aan de slag te gaan. Het milieu en de dieren zijn er maar wat blij mee.


Veganistisch, dat is toch healty eten? Dat kan, maar voor Emma geen dadels, courgettes of bonen in baksels (Emma: “Het zou freaking verboden moeten worden!”) maar lekker vol, romig, zondig en zoet!

Als ik het bijzondere bakboek doorblader moet ik een beetje grinniken. Emma heeft iets ondeugends, modern maar overgoten met een flinke laag muziek en vintage.


inhoud Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Als ik de lijst met recepten doorblader; besef ik dat je vrijwel alles vegan kunt bakken. Van koekjes, fudge, cakes, chocolade taarten, brood, gezonde repen, pittige hartige hapjes tot cheesecakes en spannende shakes.


De namen van de recepten hebben een vaak grappige Engelse namen als: Breakup brownies, Stick to it, Rock on the road of Make me blush.


Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Emma in Funky vegan bakboek: “Er heerst een beeld dat vooral heel veel ‘niet meer mag’, terwijl het juist de kunst is om alles te mogen maar sommige dingen niet meer te willen! Dit betekent dus niet dat ultiem comfortfood voorbij moet zijn.”


Wat een bijzonder vormgeven boek. Naast bakken heeft Emma een heel andere hobby; ze houdt van platen van vinyl verzamelen, vintage, de blues. De styling is echt super, heel bijzonder; zoet, zondig, vintage en relaxt. Het spat van de bladzijden af, visueel en even later ook met mijn oren. Pak je mobiel, want dit was echt een hele nieuwe ervaring voor mij:


spotify playlist Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen
Zoek de playlist met de Spotify App camera
Shame on me; ieder hoofdstuk wordt muzikaal vergezeld door met een playlist op Spotify.

Het zal de leeftijd van mij wel zijn, maar het lukte mij eerste niet om de QR-code in het boek te vinden. Ik heb ook nog nooit een QR-code voor Spotify gebruikt. Via Instagram hielp Emma mij gelukkig snel op weg. (gebruik de zoekfunctie in Spotify en gebruik vervolgens de camera. Makkie!)


Bijzonder eigenlijk wat muziek kan doen. Ik ben dit review aan het schrijven met de gekozen muziek aan, de sfeer voelt heel bijzonder omdat Emma het koos als muziek voor bij haar boek.


vegan roze koeken Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Zijn we niet allemaal fan van roze koeken? De cake, de dikke laag roze glazuur; hemels en gelukkig ook vegan te maken.

Egg replacer, een vegan alternatief voor ei

Emma’s recepten hebben in veel gevallen een egg-replacer nodig. Ik dacht aan alternatieven als chipzaad, bananen of pindakaas. Maar egg replacer is een product met de structuur en de luchtigheid van een ei, maar geen dominante smaak geeft aan producten. Een fijn product vermoed ik als je geen eieren wilt of mag eten.


Nieuwsgierig!! Ik heb inmiddels een doosje egg replacer gekocht en ga het binnenkort uitproberen… wordt vervolgd.

Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Links: Home sweet apple pie, die lust toch iedereen?


Recht boven: Romige kokostaart met fruitige topping: Fruity bounty. Cashewnoten in frisse vegan taarten. Ik heb het vaker gelezen, maar eigenlijk nog nooit gemaakt.Rechts onder: Citroen meringuetaart: When life gives you lemons. De magie van aquafaba op een lekkere citroentaart. Het vocht van kikkererwten gooi je voortaan niet meer weg, zonde.


Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Links: Tiramisu! Ik wist niet dat er ook vegan mascarpone op de markt was.

Rechts boven: Oh sweet summer pizza met vegan bladerdeeg. Met vegan vanille cream en lekker kleurig fruit on top.


Rechts onder:  Vegan saucijzenbroodjes Meat you there


Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Liever vegan eten en toch graag aan de bak. Wat een tof boek heeft Emma geschreven en gebakken. Lekker fris, de recepten zijn mooi afgewerkt, interessante ingrediënten, de meeste vind je gewoon in de supermarkt, zelfs in mijn dorp. De vegan mozzarella en mascarpone ben ik nog naar op zoek!


De muzikale afwerking geeft het bakboek een hele nieuwe en persoonlijke touch, ook een erg leuk cadeau om aan iemand cadeau te doen!

Carola ging aan de bak met de genoemde egg replacer van Emma en bakte deze lekkere kleine cakejes.


Het Funky Vegan Bakboek van Emma Herngreen

Is verkrijgbaar in de boekenwinkel.

ISBN: 9789000364558


Nieuwsgierig naar Emma?

Je kunt haar volgen op Instagram.


-- DANK --
Graag wil ik de Uitgeverij Unieboek | Het spectrum bv bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven. De fotografie is van Saskia Lelieveld.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page