top of page

Perzik flapjes van bladerdeeg


Perzik flapjes van bladerdeeg
Snelle gebakjes met bladerdeeg als appelflappen en tompoucen zijn heerlijk. Het krokante van het bladerdeeg bakt heel makkelijk. Het is binnen 20 minuten klaar en je kunt er alle kanten mee op. Heb je bladerdeeg in de diepvries en een paar perziken over? Dan heb je supersnel een heel erg lekker gebakje in elkaar gezet. Vers uit de oven is bladerdeeg echt verrukkelijk. Geen perzik in huis? Ander fruit als pruimen, appel, blauwe bessen frambozen zijn ook erg lekker. Het kleine taartje met bladerdeeg en perzik is ook heel geschikt om met een bolletje vanille-ijs als dessert te serveren.

Als het bolletjes ijs over de nog warme perzikflap legt gaat het langzaam een beetje smelten. Bladerdeeg plakjes uit de diepvries zijn bij dit recept van perzikflapjes van bladerdeeg heel handig, maar een rol gekoeld bladerdeeg is ook heel geschikt en bakt ook heel mooi.


Bladerdeeg met fruit in de oven

Met bladerdeeg kun je alle kanten op. Zowel zoet als hartig combineert erg goed. Vers fruit, fruit uit blik, fruit uit de diepvries, jam; vrijwel alle soorten fruit combineren goed met bladerdeeg. Je kunt ze direct op het bladerdeeg meebakken, maar ook op een dun laagje amandelspijs, frangipane of banketbakkersroom. Ideaal om te maken als je ongebruikte ingrediënten hebt en onverwacht zin om wat lekkers te bakken. Perzik flapjes van bladerdeeg zijn hier een goed voorbeeld van.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Bladerdeeg flapje vullen

Recept perzik flapjes van bladerdeeg

Benodigdheden per persoon:

 1. 1 vel diepvries bladerdeeg van 12 x 12 cm bij voorkeur met roomboter

 2. 1/3-1/2 rijpe perzik; afhankelijk van hoe groot de perzik is

 3. 1 ei (genoeg voor wel 10 bladerdeegflapjes)

 4. Geschaafde amandelen

 5. Suiker


Perzik flapjes van bladerdeeg

Bereiding van de perzik flapjes van bladerdeeg

 1. Zet de bakplaat klaar waarop je de perzik flapjes wilt bakken. Bedek ze met bakpapier of een siliconen bakvel.

 2. Verwarm de oven voor op 210 graden bij een heteluchtoven of op 225 graden bij een oven met boven- en onderwarmte, of volg de aanwijzingen op de verpakking van je bladerdeeg.

 3. Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat het aantal blaadjes ontdooien als je gaat afbakken. Zelf leg ik de vellen direct op het bakvel waar ze op gebakken gaan worden. Dat is handiger want als bladerdeeg is ontdooid, lukt het minder goed om de vellen netjes te verplaatsen.

 4. Snij de perzik rondom in tweeën met een mesje en verwijder het vel. Snij de perzik in plakjes.

 5. Leg plakjes perzik op een helft van het bladerdeeg dat bijna is ontdooid, zodat je de andere helft hier overheen kunt vouwen.

 6. Kluts een ei en smeer de randen licht in met ei. Vouw de helft van het bladerdeeg over de andere helft, zodat het fruit bedekt is.

 7. Duw met een vork de randen op elkaar en duw ook de kant die dubbelgeslagen is zodat het er mooi en egaal uitziet.

 8. Snij vier strepen met een scherp mes bovenop het bladerdeeg. Dit is niet alleen voor de sier; op die manier kan het teveel aan vocht uit de perzik ontsnappen.

 9. Smeer de perzik gebakjes in met ei en bestrooi het met geschaafde amandelen en wat suiker.

 10. Bak de flappen in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en krokant.


Perzik flapjes van bladerdeeg

Perzik in bladerdeeg gebakjes bewaren

De perzikflappen zijn vers het allerlekkerste. Heb je er toch een paar over? Goed afgesloten kun je ze wel een paar dagen bewaren. Eventueel kun je ze kort even pimpen in de oven, dan krijgen ze het knapperige grotendeels terug. Ik kan me ook voorstellen dat kort in de airfryer bakken werkt, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Heb jij dat wel, laat het me dan weten!


Perzik flapjes van bladerdeeg

Gerelateerde posts

Comments