top of page

Tien recepten lichte- en gezondere keuzes


lichte en gezonde recepten

Carola bakt zoethoudertjes bestaat drie jaar! Drie jaar bloggen is letterlijk en figuurlijk heerlijk. Maar… af en toe moet er even de rem op.  Dat hoeft niet altijd te bestaan uit calorieën tellen. Zoeken naar alternatieven die toch lekker en verantwoord zijn. De pot suiker, de boter en de bloem. Het is zo eenvoudig om hier iets lekkers van te maken. Eigenlijk is het meer een uitdaging om van iets lekkers te maken met gezondere keuzes. Het is best nog even zoeken naar een top tien recepten met een gezondere keuze op mijn blog.  Lekker staat toch vaak in dezelfde lijn met suiker en boter. Maar is dat ook werkelijk zo? Om alvast in de sfeer te komen voor wat er binnenkort komen gaat.

koek zonder lulkoek

1. Koek zonder lulkoek een heerlijke superfood reep met slechts 4 ingrediënten. No bake!

lemonbar low calorie

2. Lemonbar low calorie een opvallende in deze rij is deze zachte citroen reep, de lichte versie van het Amerikaanse broertje de Lemon bar.


superfoodontbijtreep

3. Superfood ontbijtreep is een van mijn favorieten. Stevig, lekkere bite, geroosterde hazenoten en de rauwe cacao. Een reep die zo gezond is dat je hem als ontbijt kunt eten.

glutenvrije koekjes met kastanjemeel

4. Glutenvrije hartenkoekjes met kastanjemeel en oerzoetsuiker.  Deze lieve koekjes hebben een heel eigen nootachtige smaak door het kastanjemeel, zijn geglazuurd met siroop en afgewerkt met cranberry’s.


glutenvrije suikervrije en vetvrije reep

5. Glutenvrije, suikervrije en vetvrije reep een lekkere fruitige gezonde reep.  De gezonde repen maak ik vaak met een heleboel tegelijk en bewaar ze in de diepvries. Makkelijk mee te nemen voor onderweg, op school, op je werk.

Homemade hazelnotenpasta met rauwe cacao, hazelnoten en honing

6. Homemade hazelnootpasta met rauwe cacao, hazelnoten en honing, wat superleuk dat je zelf hazelnotenpasta kunt maken!


blueberry cupcake low calorie

7. Lichte blueberry cupcake de lichte fruitige variant van de cupcake.


cupcakes bij het ontbijt

8. Gezonde havermout cupcakes bij het ontbijt een van mijn oudste recepten. De kids hebben toestemming om ze als ontbijt te eten. Een cupcake vol vitaminen, mineralen en fruit.


hoe maak je zuurdesembrood

9. Een lekkere snee zuurdesembrood, hoe maak je dat? Ook jij kunt zelf zuurdesembrood maken. Zo leuk, met alleen meel en water laat je uiteindelijk een brood rijzen. Alleen al als expiriment leuk om uit te proberen. Bovendien smakelijk om te eten en super gezond met een beetje honing.

Honingzoete mueslikoeken zonder suiker

10. Mueslikoeken zonder suiker gezoet met honing. Gemaakt door Jr. in huis.

glas water met citroen sap

En als extraatje: Een heerlijk glas koud water met een klein beetje verse citroensap.

Gerelateerde posts

Commentaires


bottom of page