top of page

Mijn favoriete koekjes, deze moet je echt eens bakken!

Favoriete koekjesrecepten

Koekjes bakken, ik doe het zo vaak mogelijk. Je kunt niet iedere dag taart eten maar een koekje moet kunnen toch? En als je dan toch een koekje eet, neem dan een lekker koekje. Daarom selecteerde ik mijn favoriete koekjes, deze moet je echt eens bakken!

advertisement

De meeste recepten zorgen voor een flinke portie koekjes die niet in één trommel passen. Koekjes blijven vaak lang houdbaar maar je kunt ze ook heel goed bewaren in de diepvries.

Alfajores, een recept van Koningin Máxima

maandag 18 december 2023

Alfajores

Een paar jaar geleden heb ik een cadeautje gekregen uit Peru; een doosje met alfajores. Een echt beroemd nationale koekje in Peru. Ik vond hem er heel bijzonder uitzien en smaken. Ik was dan ook heel blij dat Máxima vorig jaar met haar verjaardag haar favoriete koekje deelde van dit recept. Alfajores zijn gemaakt met maizena en dit geeft ze een speciale bite. Ze zijn gevuld met dulce de leche; heel erg lekker dus! De koekjes worden in een groot deel van Zuid Amerika gegeten, maar met dit recept staan ze straks ook bij jou op tafel.

Amerikaanse snickerdoodles

maandag 18 december 2023

Amerikaanse snickerdoodles

Een heel lekker, typische chewy Amerikaans koekje waarvan je de ingrediënten vast altijd in huis hebt. Zin om zomaar iets te bakken? Met dit heerlijke recept kun je altijd aan de slag.

Brookies oftwel brownie cookies

zondag 17 december 2023

Brownie cookies

Een van onze meest favoriete koekjes thuis zijn deze brookies. Zij lijken erg op brownies door de flinke hoeveelheid chocolade en een fudgy binnenkant. Binnen een half uur kun jij je eerste koekje proeven.

Chewy Nutella koekjes met walnoten

maandag 18 december 2023

Chewy Nutella koekjes

Ik hou van lekker dikke koekjes die niet te lang gebakken zijn. Dan zijn ze een beetje chewy van binnen. Een Nederlands woord kan ik hier eigenlijk niet voor bedenken; een beetje kleverig, niet te hard? Ik heb een soort basisrecept die ik af en toe verbouw tot wat nieuws. Zo is ook dit koekje ontstaan en met de magie van Nutella is het echt een topper! Hoewel er in Nutella hazelnoten zitten, zijn walnoten makkelijker verkrijgbaar en het past perfect bij dit koekje.

Chewy citroenkoekjes van Laura’s bakery

maandag 18 december 2023

Chewy citroenkoekje

Een recept uit het eerste bakboek van Laura Kieft. Laura houdt ook erg van koekjes bakken; en geef haar eens ongelijk. Zelfgebakken koekjes zoveel lekkerder dan de exemplaren uit de supermarkt. Deze koekjes zijn zoet met een zuurtje en een beetje chewy op zijn Amerikaans. Heerlijk dus en echt één van mijn lievelingskoekjes.

Chocolade mokka koekjes met stukjes hazelnoot

maandag 18 december 2023

Mokka koekjes met hazelnoot

Ik weet nog dat ik deze koekjes had gebakken en meedeed met de vogeltelling in de achtertuin. Geen vogel te bekennen maar met een lekkere mok koffie en deze koekjes had ik daar helemaal geen last van. Ik vond ze niet bijzonder mooi, maar wel heel erg lekker. Een soort brownieplakjes.

Chuncky koekjes met gember en abrikozen

maandag 18 december 2023

Koekje met gember en abrikozen

Een probeersel die erg goed uitpakte. Echt smullen dit koekje met veel smaak en structuren. Bak met dit recept een flinke hoeveelheid van deze favoriete chuncky koekjes.

Italiaanse biscotti koekjes, heeeeeeel veel!

maandag 18 december 2023

Biscotti's

Vroeger kocht ik biscotti’s tot ik in een leuk Belgisch reis- en kookprogramma dit recept tegenkwam. Een oude oma maakte het recept. Voor de autentieke manier van bakken vond ik zo leuk. Zes halve eierdoppen met olijfolie bijvoorbeeld. Op die manier is er al eeuwen gebakken. Met dit recept maak je echt heeeel veel koekjes. Normaal bak je ze tweemaal, dan ze ze heel droog gebakken en kun je ze bijna eindeloos bewaren, maar je kunt er ook voor kiezen ze eenmaal te bakken. Dan zijn ze nog steeds stevig maar niet heel hard. Vaak bak ik de ene helft eenmaal en de andere tweemaal want dat kan natuurlijk ook!

Meringue hazelnoot koekjes

maandag 18 december 2023

Merengue hazelnoot koekjes

De meringue mokkataart met hazelnoot is een van mijn favoriete taarten. Deze is best bewerkelijk maar wil je toch de smaak van deze taart in je koektrommel hebben? Dan is dit echt een aanrader. Had je niet toevallig nog wat eiwitten over?

Sticky koekjes met Ruby chocolade en pecannoten

maandag 18 december 2023

Sticky koekjes met Ruby

Koekjes op zijn Amerikaans maar met roze Ruby chocolade. Naast smaak en reuk wil je oog toch ook graag iets aantrekkelijks zien toch?

advertisement

Hulpjes bij koekjes maken

Spuitzak
Brandnewcake
BrandNewCake® Spuitzak Katoen 45cm

Het liefst gebruik ik een katoenen spuitzak. Deze kan ik afwassen en hergebruiken.

Ga naar
Laura's bakboek
Laura Kieft
Laura's bakery bakboek

Bakken kan iedereen met dit bakboek van Laura's bakery; een fijne basis voor de thuisbakker.

Ga naar
Uitsteker
Kitchencraft
Ronde uitstekers

Uitstekers in verschillende maten. Handiger dan steeds een alternatieve vorm zoeken.

Ga naar
Koelrek
Metalen koelrekje

Van je net uit de oven koekjes kun je sneller genieten, dankzij het koelrekje.

Ga naar
bottom of page