top of page

Schapen cupcakes


Schapen cupcakes
Schapen cupcakes
Bakken met kinderen is heel gezellig. Kinderen houden erg van cupcakes, kleine éénpesoons cakejes. Je hebt veel leuke manieren op basic cupcakes samen mooi aan te kleden. Bijvoorbeeld om te trakteren op school, of als het weer een beetje tegenvalt, omdat je zo lekker veel tijd hebt in de vakantie is. Moet je eigenlijk een reden hebben? Wat dacht je van deze grappige schapen cupcakes? 

Aan de bak met je kind

Je kind kan ze eenvoudig zelf maken en de kans is groot dat ze beter zijn in het boetseren van een schapenkopje dan ik. Maar het gaat om het plezier, toch?


Schapen cupcakes
Schapen cupcakes

Recept voor schapen cupcakes

Benodigdheden:

  1. Cupcakes zelfgebakken of eventueel uit de supermarkt

  2. Kleine marshmallows of grote marshmallows in kleine stukjes geknipt

  3. Fondant, wit of zwart voor het kopje

  4. Cocktailprikkers of spaghetti

  5. Voor eenvoudige oogjes: zwarte parelsnoepjes, mini snoepjes naar eigen keuze, gekleurd fondant, of andere creatieve opties

  6. Botercrème, witte chocoladepasta, marshmallow fluff, witte ganache of glazuur van poedersuiker meteen paar druppels water


Wist je dat je zelf ook fondant kunt maken?

Hoe je dit maakt vind je hier


schapen cupcakes met mini marshmallows
Hoofdje van schapencupcakes maken

Zo maak je deze schapen cupcakes

Boetseer een schapenkop. Ha, ha hopelijk heb je wat meer talent dan ik. Maak van 2 kleine bolletjes oortjes en plak ze een beetje vast met heel weinig water. De fondant wordt hiervan kleverig. De oren zullen vastplakken en vast gaan zitten bij het opdrogen.


Ik gebruikte kleine zwarte pareltjes als oogjes. Heb je misschien een stift met eetbare inkt? Of misschien 2 nigella zaadjes of 2 kruidnagels, een paar appelpitjes? Niet om op te eten natuurlijk, maar soms moet je gewoon creatief in de kast kijken: wat kun je gebruiken en is niet giftig mocht je het per ongeluk in je mond krijgen.


Maak een paar neusgaten.


schapen cupcakes met mini marshmallows

Met een afgeknipt rietje, gaf ik de schaapjes wenkbrauwen. Hebben schapen eigenlijk wenkbrauwen? Nee toch, maar ze hebben wel een bot rondom hun ogen dat hun ogen meer accent geeft.


schapen cupcakes met mini marshmallows

Het beste kun je zelf cupcakes bakken met een bolletje erop.  Een overdreven toef op je cupcake werkt natuurlijk ook. Besmeer je cupcake met wat botercrème (boter en poedersuiker 1:1 langdurig gemixt), witte chocoladepasta, witte ganache of marshmallow fluff.Duw hier een handje kleine marshmallows op. Een kop van fondant zal niet zomaar netjes aan de cupcake vast blijven zitten. Een cocktailprikker biedt uitkomst.


Het nadeel van een cocktailprikker in de schapen cupcakes is dat je niet moet vergeten je gasten te vertellen dat er een prikker in de cupcake verwerkt zit. Dat is wel zo veilig. Wil je geen risico nemen, bijvoorbeeld omdat het een traktatie is voor op school, gebruik dan een stukje spaghetti. Prik dan wel eerst een gaatje in de fondant en in de cake, zodat de spaghetti niet afbreekt als je de kop plaatst.  Bevestig het kopje op de prikker van hout of spaghetti.


Have fun. Bbbbèèèèèèèhh.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page