top of page

10 x bakken met je kind

Het is zo’n dag, een troosteloze dag. Het regent, het waait en je wilt niet naar buiten.

10 x bakken met je kind zijn recepten uit de oude doos van Carola Bakt Zoethoudertjes, maar de rij met recepten vind ik nog steeds geweldig lekker en ideaal om met de kids te maken.

“Mam, ik verveel me. ” Ja, en je verveelt je eigenlijk zelf ook. Tja, en wat doe je dan?Doe het gordijn weer dicht, zet de kaarsjes aan en bekijk hier de top 10 leuke tips om samen met je kind van een saaie dag een superleuke creatieve dag te maken. Ga op zoek in de keuken en kijk of je de ingredienten hebt. Wees creatief en bedenk anders samen een oplossing. Quality time, is dat niet wat zo’n middag heet? Samen whoopies maken, een soort cakekoekje met een lekkere vulling van fruit en vanillecrème.

whoopie pie met zomerse vruchten

Hoe maak je rolroosjes?

Heb je een taart gemaakt of cupcakes en je vindt ze nog een beetje saai. Deze roosjes kan je kind gewoon eenvoudig zelf maken om je te helpe met versieren.


rolroosjes maken

Dit konijntje kun je zelf maken en is zeker niet zielig om op te eten.

konijnenbroodjes

Cakepops, hoe maak je ze. In deze how to lees je hoe je cakepops maakt met een cakepop-plaat (of evt. met een cakepop apparaat) of door balletjes te maken van cake.


hoe maak je cakepops

Je kunt fondant kopen maar je kunt het ook zelf maken. Daarna haal je van alles uit de kast dat vorm geeft aan fondant. Van uitstekers tot kleimaterialen. Alles dat vorm en afdruk geeft op het fondant is welkom. Het fondant versier-feestje kan beginnen. Ook erg leuk om met een kinderverjaardag te doen.

zelf fondant maken en met uitstekers

Kleine koekhuisjes versieren voor op je beker chocolademelk

Niet alleen met kerst is het leuk om klein koekhuisje te maken. Waarom zou je geen leuke kleurige huisjes maken, met gras en bloemen en een gezellig dak?


koekhuisje versieren

ls het buiten kouder wordt, kun je jouw gevleugelde vriendjes helpen door ook voor hen cupcakes te maken.

cupcakes voor de vogels

Voor een lekker hamburger hoef je niet altijd de deur uit!


hamburger cupcake

Vroeger moest ik hiervoor altijd de deur uit, helemaal naar Scheveningen want daar hadden ze een churroskraam.  Dat is niet langer nodig nodig, met enkele ingrediënten in huis kun jij ze zelf ook maken!

hoe maak je churros


Is het snoep of koek? Geen idee, eigenlijk allebei. Een bijzonder geslaagde combinatie. Wie durft het ook te maken!


salmiak merengues

Een geslaagde dag begint vaak in de keuken. Dat kan toch geen slechte opvoedtip zijn voor je kind?

Gerelateerde posts

Comments