Een pompoen kan soms behoorlijk zwaar zijn, de pompoen op de foto was 1350 gram, een beetje veel voor één maaltijd in een kleine gezin. Deze flespompoen had maar weinig zaden en je kunt zelfs de schil … Lees verder »
Spicy pompoenbrood
Hoewel aan de andere kant van de oceaan pompoen ieder najaar veel pompoen wordt gegeten, wil het in Nederland nog niet helemaal lukken. Pompoen wordt … Lees verder »
Pittig sodabread met zoete aardappel, wortel en kaas
Brood bakken, daar heb ik echt niet altijd tijd voor. Brood kost liefde en tijd. Daarbij is het thuis soms moeilijk inschatten wie er wel en niet mee … Lees verder »
Tarte tatin met uien en rozemarijn
Een tarte tatin als klassieker bak je met lekker grote stukken appel. Een appeltaart; wie houdt er niet van, maar deze is niet altijd even … Lees verder »
Crackers met kikkererwten, havermout en sesamzaad
Niet iedereen is gecharmeerd met het gebruik van bonen of andere groente in je baksel en veel lezers zullen dit recept ook meteen weg swipen. Niet … Lees verder »
Gezonde blondies met witte bonen en kokos
Mariette van Tuyl heeft heeft een heerlijk bakblog: Zoetrecepten. Mariette is de afgelopen jaren steeds gezonder is gaan bakken, maar af en toe laat ze … Lees verder »
Bietenbrood lekker knapperig en gezond
Je hoort en leest het steeds vaker: eet wat meer groente! Ik hou erg van groente want je kunt ze heerlijk verwerken en zijn vaak zo mooi van kleur. … Lees verder »
Zo zorg je goed voor je kruiden-plantjes!
Zo zorg je goed voor je kruiden-plantjes! En zo gaan je plantjes weken tot zelfs maanden mee! Regelmatig hoor ik om me heen dat het … Lees verder »
Koolhydraatarme tosti met bloemkool
Langdurig koolhydraadarm eten? Nee, dat zou ik echt niet kunnen. Ik heb het wel eens overwogen om zonder koolhydraten te gaan lijnen, maar ik kan echt … Lees verder »