top of page

10 x de populairste recepten van 2017


10 x de populairste recepten van 2017
10 x de populairste recepten van 2017

Nieuw jaar 2017

Yes, het nieuwe jaar is begonnen. Het blijft een moment dat we vooruit kijken; wat brengt het nieuwe jaar?
Achterom kijken is niet altijd zinvol, maar het kan ook heel leuk zijn. Ik ben gewoon heel nieuwsgierig; want waar hebben jullie het vaakst naar gekeken?


Wat leuk om te zien, de populairste recepten van 2017

Carola Bakt Zoethoudertjes is eigenlijk heel divers. Het is niet zo dat de top 10 uit taarten en cakes bestaat. Aan de foto’s die gelukkig steeds beter worden, kun je zien dat het soms om wat nieuwe recepten gaat, maar ook enkele oldies doen het na al die jaren nog heel goed. Van sommige recepten had ik zelf niet in de gaten dat het zoveel bezocht werd.


Bedankt lezers, dat jullie Carola Bakt Zoethoudertjes zo vaak bezochten! Voor mij zijn jullie heel inspirerend. Welk recept mis jij eigenlijk op de website? Laat het me onder dit blog weten.

Laat ik onderaan de top 10 beginnen, zo hou ik het een beetje spannend!


 
gember siroop maken

Een fijne basic als gembersiroop, wordt erg gewaardeerd. Ik was zelf destijds ook verbaast over hoe snel je deze lekkere siroop kunt maken die je goed kunt gebruiken bij veel recepten.

 
vanille panna cotta met bramen coulis

Panna cotta is één van de snelste desserts die je kunt maken. In combinatie met bramen is dit recept al jarenlang erg populair.

 
Snel Turks brood zonder kneden maken

Brood zonder kneden, het is al jaren steeds populairder aan het worden. Dit een een supersnel recept voor Turks brood is hier een goed voorbeeld van. Lekker voor bij de soep of een bbq.

 
bramensap maken

Zelf onderschat ik de waarde van bramen toch ieder jaar weer. Ik maak er sap van, maakte er eerder wijn van of jam. Met bramensap kun je gebak, maar ook bijvoorbeeld yoghurt een heerlijke smaak geven en een mooie kleur. Bramensap als natuurlijke kleurstof!

 
amandeltaart van Sarena Solari

Het verhaal achter deze amandeltaart was de reden dat ik hem ben gaan bakken. Blijkt het nog een van de meest lekkere taarten te zijn op mijn blog. Ook hier in huis is hij enorm populair. Het is een recept van Sarena Solari, winnares uit Heel Holland Bakt 2015!

 
Gelatine blaadjes vs gelatine poeder

Gelatine; iedereen gebruikt het anders. Maar wat is het verschil tussen blaadjes en poeder? Heb je ook gelatine op basis van rund of zelfs vegan? Een handig artikel die antwoord geven over gelatine en gelatine-vervangers.

 
gezonde ontbijtkoek van Rens Kroes

Dit heerlijke recept van Rens Kroes wilde ik maken zodra ik een foto online zag staan. Wat ziet dat er heelrijk uit met die lekkere noten bovenop. Af en toe een gezonde keuze, ook in 2017 was daar ruimte voor.

 
Kokos notenkoek

Deze heerlijke koek is nieuw recept uit 2017.  De inspiratie ontstond na het eten van een koek die hier erg op leek. “Dat moet ik zelf toch ook kunnen maken”, dacht ik. En dat dacht jij waarschijnlijk ook, want de koek belandde op een eervolle 3e plaats!

 
appelbeignets

Tjonge, wat hebben jullie flink gebakken de afgelopen dagen. Alle recepten van appelflappen of beignets, oliebollen. Het was heel druk op mijn blog. Deze appelbeignet haalde zelfs een 2e plek. Opvallend: aan het eind van het jaar loopt het natuurlijk storm bij dit recept, maar onderschat het aantal bezoekers ook niet vanaf de maand augustus.

 
drollenkoekjes

Opnieuw zijn deze grappige koekjes de winnaar. Menig kind trakteerde dit jaar een lekkere zoete drol in de klas. Het zijn hem vast de oogjes die het zo goed doen. De koekjes blijken een recept uit een boekje dat ik vroeger overigens zelf ooit in huis had, maar heb weggegeven: Vies he! van Betty Sluyzer.


Het jaar 2017 is voorbij en dit waren de populairste recepten van 2017, ik ben zo benieuwd wat 2018 ons allemaal gaat brengen. Het zal zoet zijn, met af en toe een gezonde inslag. De nieuwe oven gaat overuren maken om mijn to do list wat kleiner te maken. Het zal vaak goed gaan en soms niet maar ook bloopers horen erbij!  Heel veel liefs voor 2018 en veel succes in de keuken.


En als jij hier nu toch bent? Welk onderwerp zou jij fijn vinden als ik wat meer aandacht aan besteed?

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page