top of page

De 10 meest populaire recepten van 2016


De 10 meest populaire recepten van 2016
Tjonge en toen was het ineens alweer 2017. De tijd gaat snel maar in huize Carola Bakt Zoethoudertjes want december echt een hele drukke maand. Niet alleen heb je de feestdagen. Mijn 2 zonen zijn ook jarig. Daarbij zijn meneer Zoethoudertje en ik ook nog allebei begin januari jarig. Overuren voor de oven dus. Toch is het leuk om te kijken waar jullie in 2016 het meest naar keken.

Wat lezen jullie graag en op wat voor recepten hopen jullie op mijn blog te vinden. De rij is toch altijd weer een verrassing. De nummer 10 van dit moment heeft jaren op nummer 1 gestaan.  Dat kan zomaar aan de foto liggen die vreselijk gedateerd is en eigenlijk opnieuw gemaakt moet worden, of is de vraag naar andere recepten veranderd? Laat je verrassen met de 10 meest populaire recepten van 2016.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.De 10 meest populaire recepten van 2016 zijn heel divers: zoet, gezond, hartig en met stip op 1: een recept voor kinderen!


Ik bouw de spanning op en begin op nummer 10:


 
Mokka schuimtaart

Deze gouwe ouwe hazelnoot mokka schuimtaart doet het al jaren goed en is echt toe aan nieuwe foto’s. Ik weet nog dat ik de taart maakte en proefde en dacht: Heb ik deze zelf gemaakt? Hij is nog lekkerder dan de taarten van de bakker. Het is ook het recept waarvan ik de meeste foto’s en berichtjes heb gekregen van de thuisbakkers.

 
Joodse appeltaart van Anne Shooter

Leuk om te zien dat jullie dit ook een bijzonder taart vonden. Appeltaart lust vrijwel iedereen. Je hebt zoveel soorten appeltaart. Deze Joodse appeltaart is dicht, hoog en vol appel. Echt een bijzondere taart. Ik heb hem al vaker gemaakt en het is altijd een succes.

 
boterkoek

Tof! Een van de meest eenvoudige recepten is heel hoog beland en dat komt mede omdat ik nieuwe foto’s heb gemaakt. Geen mix uit de supermarkt kan tegen deze boterkoek op een goed recept van Cees Holtkamp!

 
uienbrood of uienstokbrood

Dit uienbrood maak ik al vele jaren. Zonder problemen eten we samen met de kinderen zo’n 7-8 uien op dit brood op. Lekker bij een smakelijk soepje.

 
Appelbeignets appel gefrituurd in bladerdeeg

Ik weet wat jullie heel graag bakken aan het eind van het jaar. Deze appelbeignets komen met stip op nummer 6 binnen! P.s. je hebt vast nog olie over en in januari zijn ze ook lekker!

 
chocolade fudgetaart

Het verbaast me niets dat dit chocolade fudgetaartje zo hoog is geëindigd. Het is echt heel erg lekker fudgy en het is supersnel klaar. Ik heb dit recept gebruikt en een beetje verbouwd toen ik dit jaar mee deed aan een bakwedstrijd op de camping op vakantie.


In Italië met temperaturen boven de 30 graden, bakken voor de tent en geen koelkast, zit echter niemand op een lekker chocoladetaartje te wachten dus mijn fudgetaart stond ergens achteraan in het donker verstopt te wachten op proevers die niet kwamen.  Geen probleem. Hier thuis is het een ideaal recept.

 
De 10 meest populaire recepten van 2016

Gelatine, ik gebruik het nu best regelmatig maar vroeger vond ik het een moeilijk ingrediënt. Meer informatie geeft je meer zekerheid om aan de slag te gaan.

 
De 10 meest populaire recepten van 2016

Dit recept doet het al vele jaren erg goed. Het is een zo snelle traktatie. Ik snap goed dat dit magnetron cakeje uit de magnetron populair is. Heerlijk genieten in 3 minuten.

 
De 10 meest populaire recepten van 2016

Tof dat dit recept op nummer 2 staat. Het is echt een van de lekkerste gezondere recepten om mijn blog. Als ik eerlijk ben vind ik het geen ontbijtkoek, maar wel een lekker gekruide gezonde koek.

 
drollenkoekjes

Al vanaf de dag dat deze geinige koekjes hun guitige oogjes de wereld in keken waren jullie er weg van. De drollenkoekjes zijn al heel erg vaak getrakteerd op kinderverjaardagen. Het leuke is dat je samen de traktatie kunt maken.

 

Bedankt lieve lezers voor jullie vele bezoeken in 2016

Als je hier nu toch bent, welk recept heb jij op je verlanglijstje waarvan je graag wat meer uitleg over zou willen hebben?

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page