top of page

Bakken met kokos mijn favoriete recepten


Bakken met kokos mijn favoriete recepten
Van de gigantische kokosnoot, die overigens eigenlijk geen noot is maar een steenvrucht gebruiken wij vooral het vruchtvlees en het kokosmelk- of water. Hiermee kun je gerechten, zowel hartig als zoet goed op smaak brengen. Kokos is van nature vrij zoet en daar maak ik graag gebruik van bij het bakken. Je hebt hierdoor minder suiker nodig. Het vruchtvlees bevat veel vezels dat voor structuur zorgt en een lekkere bite geeft. In bakken met kokos mijn favoriete recepten laat ik je zien waarom ik zo graag met kokos bak. Van bakken met verse kokos tot geraspte kokos of een blok santen. En kokosmelk? Dat kun je zelf maken, hoe vind je tussen de recepten.

Mijn favoriet bij het bakken: geraspte kokos

Van alle variaties vind ik de geraspte droge versie het makkelijkst om te verwerken en te bewaren. Ga je bakken met kokos, wil je een rececpt aanpassen? Let dan altijd goed op dat kokos vocht absorbeert. Voeg dus extra vocht toe om je recept lekker smeuig te houden. Geraspte kokos koop ik meestal bij een toko. Daar heb je flinke zakken van 500 gram of een kilo, ideaal en milder geprijsd dan de supermarkt.


Wil je het overzicht met recepten graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.

 

Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart?

Kokoskoek of kokostaart of toch kokoskoektaart?

Heel oud en dierbaar recept in de familie, dat zijn vaak de lekkerste en de allerleukste om te maken. Dit recept is al zeker 40 jaar in onze familie en blijft favoriet.

 

Kokos Noten plaatkoek

Kokos Notenbrood

Favoriet op de site en geef maar eens ongelijk! Naast verschillende smaakmakers Hij is de plaat koek op geleukt met gemengde noten bovenop. De plaatkoek is heel gemakkelijk om te maken. Wat een topper en ideaal om te delen. Lekker!

 

Kokos panna cotta met fruit coulis, kokosmelk en kokoschips

Kokos panna cotta met fruit coulis

Een heel gemakkelijk dessert met kokosmelk en slagroom. Ideaal om eerder te maken, zo heb je alle tijd voor je gasten.

 

Gezonde blondies met witte bonen en kokos

Gezonde blondies met witte bonen en kokos

Niet schrikken; witte bonen zijn niet alleen lekker bij het avondeten. Je kunt hier een goedkoper en notenvrij alternatief van amandelspijs van maken, banketspijs, maar het ook een cake een gezonde draai geven en toch zorgen voor een zachte smeuïg cake. Het is een recept van Mariëtte van Tuyl van Zoetrecepten.

 

Kokosijs met Malibu maken zonder ijsmachine

Kokosijs met Malibu maken zonder ijsmachine

Een heerlijk tropisch ijs dat je zelf heel eenvoudig zonder ijsmachine kunt maken. Voeg een paar eetlepels Malibu zorgt voor een extra boost maar ook dat het ijs wat minder stevig wordt in de diepvries; hierdoor wordt het nog lekkerder!

 

Pandan plaatcake met Santen (kokos) uit Indonesië

Pandan plaatcake uit Indonesië

De smaakmaker kokos kan een extract zijn, gedroogd en geraspt, schijfjes kokoschips, kokosmelk of in een blok santen. Dit recept is op smaak gebracht op zijn Indisch met geraspte santen. Santen vind je als blok in een doosje in de supermarkt of toko.

 

Kokos plaatkoek met boterkoek-bodem

Kokos plaatkoek met boterkoek-bodem

Deze kokos plaatkoek is geweldig lekker en heel gemakkelijk te maken. De bodem lijkt op boterkoek en de topping is luchtig met amandelmeel.

 

Kokosbollen maken

Kokosbollen maken

Op de site vind je of kokoskoeken en kokosmakronen, maar het alle makkelijkste en erg lekker zijn toch wel deze kokosbollen. Met een fijne ijslepel heb je ze supersnel gemaakt. De kokosbollen zijn gluten vrij en het is ook handig om ze te maken als je iets over hebt.

 

Kokosmelk zelf maken

Kokosmelk zelf maken

Tegenwoordig kun je overal kokosmelk kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Leuk om met dit recept een keer zelf je eigen kokosmelk te maken; lactosevrij en vegan.

 

Oosterse taart met kokos, pistachenootjes en kersen

Oosterse taart met kokos, pistachenootjes en kersen

Een ouwetje op het blog maar oh zo lekker! Een bijzondere combinatie met ingrediënten die je vindt rond om de Middellandse Zee.

 

Hoe open je een verse kokosnoot?

Hoe open je een kokosnoot?

Zie je wel eens een vers kokosnoot liggen maar neem je hem nooit mee want je weet niet hoe je hem moet openen? Als je het eenmaal weet heb je binnen 1-2 minuten de noot gekraakt. Zo werkt het!

 

Cakejes bakken met verse kokos

Kokoscakejes met verse kokos

Heb je een verse kokosnoot geopend? Leuk om te doen toch! Je kunt losse stukjes verse kokos los eten, maar je kunt ze ook raspen en verwerken in deze heerlijke cakejes met verse kokos en een roze glazuurlaag.


Gerelateerde posts

bottom of page