top of page

Hoe maak je lemon curd


Hoe maak je lemoncurd
Je bent me een zuur genoegen, jij lemon curd. Je maakt de taart fris, je geeft de overzoete toeven net dat zuurtje waardoor de suikers nog zoeter lijken. Je geeft balans aan de smaak. Je bent te koop in de winkel en dat is lekker en lang houdbaar. Maar zelf gemaakt smaak je het allerlekkerst. Hoe maak je lemon curd en hoe kun je het lang bewaren? Altijd handig voor een andere baksessie toch?

Met een paar ingrediënten maak je de lekkerste lemon curd. Wis je dat je naast curd van citroenen ook sinaasappel curd, aardbeien curd en passievruchten curd kunt maken? Geweldig lekker op gebak, maar ook op je beschuitje of over een dessert.


Het verhaal van heerlijke citroenen, geboren om jou te verwennen.

Prachtige citroenen

Soms kom je ze spontaan tegen. Prachtige citroenen, groot, mooi in de schil en lekker sappig. Zo moest ik gewoon wel stoppen bij een kraam op Rotterdamse markt. Ze lonkten met hun prachtige huidjes en vroegen me om nu eindelijk eens lemoncurd zelf te gaan maken in plaats van voor de snelle variant in de supermarkt te kiezen.


Wil je lemoncurd maken

Hoe maak je lemon curd, biologische citroenen verdienen de voorkeur omdat je het schilletje van de citroen ook gebruikt maar je kunt het natuurlijk met iedere willekeurig citroen maken.


Prachtige citroenen

Hoe maak je de lekkerste lemon curd

Benodigdheden:

 1. 225 gram fijne suiker

 2. 250 ml. citroensap, bij mij waren dit 3 grote citroenen

 3. De schil van 3 citroenen met een zo fijn mogelijke rasp

 4. 3 eieren

 5. 120 gram boter


Hoe maak je lemoncurd

Hoe maak je lemon curd

 1. Verwarm de boter op een zacht vuurtje. Als de boter halverwege het smelten is kan het vuur uit want de boter smelt nog verder.

 2. De eieren en de suiker worden met een mixer gemixt tot het mengsel zacht is. Dan kan de citroensap en de citroenrasp erbij. Blijf doormixen.

 3. Hierna kan heel langzaam de boter erbij en gaat het vuur weer aan. Het mengsel wordt langzaam opgewarmd terwijl je blijft mixen zodat de eieren niet gaan stollen maar opgaan in een egale substantie. De lemoncurd is klaar.

Bewaren van je lemon curd

 1. De lemoncurd is 3-4 weken houdbaar. Om te zorgen dat de lemon curd zo lang mogelijk houdbaar is kook ik het glazen potje uit met soda en spoel het met warm water schoon.

 2. Het potje rust op een schone theedoek tot het gebruikt gaat worden.

 3. Vul de pot met hete lemon curd sluit de deksel stevig en keer de pot om. De pot trekt vacuüm, net alsof je jam maakt. Van dit recept kun je ongeveer 1,5 pot maken. Maar krijg je de pot wel leeg binnen een maand?

 4. Je kunt lemoncurd ook invriezen. Heel handig daarbij is als je er porties van maakt. Zo kun je kleine porties uit de diepvries halen die je nodig hebt.


Hoe maak je lemoncurd

Lemon curd, het zoete zuurtje uit Engeland! Enjoy.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page