top of page

Favoriete desserts in een glaasje


Favoriete desserts in een glaasje
Je hebt heerlijk gekookt voor je gasten. Het is reuze gezellig en dan volgt het moment waar vele van ons toch vaak naar uitkijken: het is tijd voor het toetje! Van alle culinaire afsluiters zijn de toetjes in een glas misschien wel het meest populair. Glas is letterlijk transparant; je kunt er doorheen kijken en dat geeft je een mogelijkheid om je nagerecht extra te showen. Kies mooie glazen die geschikt zijn voor mooie laagjes in kleuren, ingrediënten en verschillende structuren. Gebruik eens wat vaker je spuitzak om het dessert mooi in het glas te spuiten. Tijd om je mijn favoriete desserts in een glaasje voor je op een rijtje te zetten.
Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria

Polvito Uruguayo dessert uit Gran Canaria

Een geweldig lekker toetje voor de zoetekauw. Uit de Toetjesbijbel van Rutger van den Broek met een dulce de leche!

Eton mess in een glaasje

Eton mess; misschien wel het makkelijkste dessert in een glaasje

Verzonnen door een kok van het Eton college in Engeland, lekker messy in een glas. Wat een heerlijke combinatie van slagroom, aardbeien, cake en meringue. Eigenlijk een mini-triffle in een glas.

Snelle advocaat mousse met mascarpone

Snelle advocaat mousse met mascarpone

Al vele jaren favoriet op het blog en zo gemakkelijk om te maken. Wil je een extra lekker dessert? Maak dan zelf je advocaat; dat is echt veel lekkerder!

Blauwe bessen mousse

Blauwe bessen mousse

Wat is er heerlijker dan een maaltijd afsluiten met een zijdezacht dessert? Neem een kleine hap en proef de luchtige, frisse smaak van blauwe bessen in combinatie met slagroom en mascarpone.

Monchoutaart in een glaasje

Monchoutaart in een glaasje

Bij ons thuis is monchoutaart favoriet en iedere variatie daarop vanzelfsprekend ook. Kies eens voor een monchoutaart in een glas. Je maakt het met dit recept.

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

Tiramisu met witte chocolade, Limoncello en koffieleutjes

Tiramisu is een dessert waar je alle kanten mee op kunt. Sta jezelf toe om het dessert aan te passen naar smaak of wat je net in je keukenkastjes hebt staan. Deze combinatie van witte chocoalde, limoncello en koffieleutjes passen samen geweldig goed bij elkaar. Zoet met een zuurtje, fris en warm van smaak.

Affogato espresso met ijs

Affogato espresso met ijs

Affogato is het allersnelste nagerecht/koffie in een glas in deze reeks. Ideaal ook want je presenteert een dessert en een sterke koffie ineen.

Snelle chocolade mousse met Kahlua

Snelle chocolademousse met Kahlua

Een toprecept voor chocoladeliefhebber; supersnel klaar en prachtig opgespoten in een glas.

Aardbeien bavarois met aardbeien coulis

Aardbeien bavarois met aardbeien coulis

Een zijdezachte bavarois naar het recept van Roger van Damme, een sterrenchef uit België. Misschien ken je hem van Njam, de Belgische variant van 24 kitchen.