Je hebt een gewone bakvorm van 7 cm. of een springvorm, maar je wilt graag een hele hoge taart bakken zodat je niet 2 x een biscuit moet bakken. Je kunt je Bakvorm verhogen … Lees verder »
Sweet Lace Express mat
De sweetlace mat maak je prachtige eetbare kant op een taart. Sugerveil is hier een prachtig voorbeeld van. Maar Sugarveil is een stuk duurder en kost … Lees verder »
Hoe maak je chocolade krullen
Chocoladekrullen kun je kant en klaar kopen, maar je kunt chocoladekrullen ook heel goed zelf maken. En behalve dat het goedkoper is, is het ook nog eens erg … Lees verder »
Wat is blind bakken
Wat is blind bakken? Waarom en hoe werkt het. Veel recepten bestaan uit een bodem en een vulling. Niet altijd is de bodem net zo snel klaar als de vulling. … Lees verder »
Tremperen
Tremperen, Wat is het? En hoe doe je het? Is tremperen hetzelfde als temperen? Het woord tremperen lijkt erg op temperen maar is totaal anders.Bij temperen … Lees verder »
Tempereren van chocolade
Ben je op zoek naar chocolade dat glanst en knakt als je het eet? Dan moet je de chocolade temperen. Maar wat is tempereren van chocolade en hoe doe je … Lees verder »
Hoe maak je fondant?
Kon je vroeger bijna nergens fondant kopen, sinds enkele jaren is het goed verkrijgbaar en verkoopt vrijwel iedere supermarkt het, maar ook Xenos, de … Lees verder »
Au bain marie smelten
Au bain marie smelten Het is een techniek om op een rustige wijze je ingrediënten te verwarmen of juist af te koelen.Dit gebruik je bijvoorbeeld om … Lees verder »
Hoe maak je Royal Icing met eiwitpoeder
Als je voor makkelijk kiest, kun je in de winkel kant en klaar mixen kopen voor Royal Icing. Hup, water erbij, flink mixen en klaar.Maar je kunt ook je eigen … Lees verder »