top of page

Bijna nieuwjaar; tijd voor zoet èn hartig

Favoriete recepten met Oudjaar

Kerstmis is net voorbij en wat was het gezellig. Het is tijd om te bedenken hoe je Oudjaar wilt vieren. Met Oud en Nieuw eten we zowel zoet zoals oliebollen of appelbeignets al dan niet gevuld, maar ook eten we graag hartig zoals heerlijke borrelhapjes om al proostend het nieuwe jaar tegemoet te gaan. Er zijn veel lekkere recepten voor Oudjaar, maar dit zijn mijn persoonlijke favorieten. Succes met de voorbereiding en alvast een gelukkig nieuw jaar!

advertentie

Oliebollen eten, gezellig bij elkaar zitten met borrelhapjes en proosten met champagne zijn typische Nederlandse tradities met Oud en Nieuw. Net als vuurwerk afsteken, de oudejaarsconference zien, een duik nemen in de zee op nieuwjaar en elkaar een gelukkig nieuw jaar wensen.

Samen bakken we er een heerlijk 2024 van!

Appelbeignets met beslag

donderdag 28 december 2023

Appelbeignets met beslag

Voor sommige onder ons zijn appelbeignets gefrituurde appel in bladerdeeg, maar bij ons thuis zijn appel beignets oftewel appelflappen schijven gebakken appel met een krokant beslag eromheen. Met dit recept bak je ze supersnel en blijft het beslag ook goed op de appel zitten tijdens het bakken. Een echte klassieker om te maken met Oudjaar.

Appelbeignets met bladerdeeg

woensdag 27 december 2023

Appelbeignets met bladerdeeg

Met oudjaar worden niet alleen veel oliebollen gebakken. De appelbeignets in bladerdeeg zijn ook enorm populair. Het knapperige gebakken bladerdeeg heeft een zachte vulling van appel, kaneel en rozijnen. Een echt Oudhollandse klassieker aan het eind van het jaar. Leuk detail: in september begint het blijkbaar al te kriebelen en wordt dit recept al veelvuldig bezocht.

Bitterballen zelf maken

donderdag 28 december 2023

Bitterballen zelf maken

Wist je dat er in Nederland jaarlijks 300 miljoen bitterballen worden gegeten? Een populaire snack dus en heel geschikt met oudjaar. Maak ze eens zelf; je zult merken dat deze bitterballen veel lekkerder zijn en voor je het weet heb je een enorme berg gemaakt. Je kunt bitterballen goed invriezen dus handig om ze al iets eerder te maken.

Gevulde eieren zelf maken

donderdag 28 december 2023

Gevulde eieren zelf maken

Verras de vegetariërs en niet vegetariërs onder je gasten dit Oudjaar met goed gekruide gevulde eieren. Het is verrassend makkelijk om te maken. Met een spuitmondje worden je toefjes op het ei extra mooi.

Heerlijke vuurwerk worstjes met oudjaar

woensdag 10 januari 2024

Vuurwerk worstjes met oudjaar

Al knallend het oudjaar uit? Met deze leuke vuurpijlworstjes gaat dat zeker lukken! Kies voor mooie worsten van een goede kwaliteit die stevig blijven na het bakken. Het puntje is gemaakt met paprika maar je kunt ook wortel gebruiken of een puntje kaas.

Meloen met kraan thuistap

donderdag 28 december 2023

Meloen met kraan thuistap

Geweldig leuk bij feesten en partijen en dus ook met Oudjaar! Met dit recept maak je van een meloen een thuistap met een echte kraan. Je kunt de meloen vullen met drank naar eigen keuze. Dat kan gepureerde meloen zijn maar met Oudjaar lijkt mij een bubbeldrankje eventueel gecombineerd met meloen erg lekker!

Mini quiches met rode pesto

donderdag 28 december 2023

Mini quiches met rode pesto

Kleine, goed gekruide quiches doen het goed bij iedere borrel. Kies voor een mooi bladerdeeg en een lekker pittige vulling. De quiches zijn gebakken in een cupcake bakvorm; zo worden mooi rond. Pas eventueel de vulling naar eigen smaak aan.

Oliebollen gevuld met banketbakkersroom

donderdag 28 december 2023

Oliebollen gevuld met banketbakkersroom

Maak van je verse oliebollen dit jaar eens een echte traktatie: vul ze met zelfgemaakte banketbakkersroom! Het knapperige korstje van de oliebol past perfect bij de zacht romige vulling. Door een spuitzak met een spuitmondje te gebruiken ziet het er extra mooi uit.

Oliebollen plukbrood

woensdag 27 december 2023

Oliebollen plukbrood

Een plukbrood bestaat uit kleine bolletjes brood die je normaal in een vorm bakt in de oven en waarvan je met zijn allen kleine stukjes brood uit kunt eten. Met Oudjaar kun je dit ook toepassen op kleine oliebollen. Bak het oliebollen plukbrood in een mooie vorm en geniet met zijn allen van Oudhollandse oliebollen om een hele nieuwe manier.

Pretzel borrelbroodje

woensdag 27 december 2023

Pretzel borrelbroodje

Deze pretzelbroodjes hebben een hoog cute gehalte op de borrelplank. De minibroodjes zijn gebakken als een pretzel en hebben daarom een korst met een licht hartige smaak. De broodjes zijn gevuld met mozzarella, tomaat en bascilicum, maar je kunt het natuurlijk naar eigen smaak aanpassen.

Saucijzenbroodjes maken

donderdag 28 december 2023

Saucijzenbroodjes

Zelf saucijzenbroodjes maken is niet moeilijk, zelfs goed te doen. Ze waren op voordat ik het wist. Vers gebakken zijn ze natuurlijk ook het allerlekkerst.

Scroppino met limoen en sorbet ijs

donderdag 28 december 2023

Scroppino met limoen en sorbet ijs

Tover met dit eenvoudige recept een feestelijke prosecco om tot deze bijzondere cocktail. De combinatie van de bubbels in de prosecco, het frisse van de limoen en sorbetijs vormt samen een tintelende drank die je met Oudjaar presenteert in een champagneglas. Zo blijven de bubbels lekker lang aanwezig in de cocktail.

Een heel gelukkig en gezond 2024!

The Swedish Chef
The Muppets Heren Tshirt -S- The Swedish Chef Grijs

Zeker ønhandig, maar hij kan lekker båkken en køken. Mijn Älskling.

Ga naar
Barbeque
Weber
Weber - Q 1400 Barbecue

Elektrisch bbq-en doet niet onder voor de traditionele met briketten.

Ga naar
Frituurpan
Tefal
Tefal Easy Pro Premium FR3380 - Koude zone frituurpan - 3 L - 2200W - Anti-geurfilter

Deze frituurpan doet al jaren trouwe dienst. Eind december is ze op haar drukst.

Ga naar
Stokbrood bakvorm
Feelino
Feelino stokbrood bakvorm

Stokbroden bak je extra mooi in een speciale vorm. Gaatjes zorgen voor goede korst.

Ga naar
bottom of page