top of page

14 x bakken tijdens de Coronacrisis met minder beschikbare ingrediënten


12 x bakken tijdens de Coronacrisis met minder ingrediënten
We zitten in een crisis en dat mag duidelijk zijn. Het Corona-virus zet ons leven in enkele weken op zijn kop. Al weken zijn de schappen van de supermarkt niet zo goed gevuld als we zouden willen. Wat zijn we eigenlijk verwend! Zelfs als je portemonnee niet zo vol is als je zou willen, kun je zo af en toe toch iets lekkers maken met bescheiden ingrediënten.14 x bakken tijdens de Coronacrisis met minder beschikbare ingrediënten geeft je een fijn overzicht zodat toch de oven aan kan.

De schappen in de supermarkt zijn behoorlijk leeg en voor de enthousiaste thuisbakker is er nauwelijks nog wat bloem of zelfrijzend bakmeel te vinden. Ik vermoed dat er ook vaker brood gebakken wordt, want ook het vak met gist is vrijwel altijd leeg.

Laten we ons concentreren en genieten van wat we wèl kunnen en niet op wat we niet kunnen maken.

Drukte in de zorg

Het nieuws dendert non stop als een trein over ons heen. Het is heerlijk om dat even achter je te laten en lekker totaal aan wat anders te denken. Ik ben werkzaam in de zorg en dat is op dit moment best wel druk aan het worden.


12 x bakken tijdens de Coronacrisis met minder ingrediënten
Hamstereeeen...

Zelf ben ik op zoek gegaan naar recepten die ik eerder heb gebakken en waarvan ik de ingrediënten vrijwel altijd tegenkom in de supermarkt. Ik hoop dat het je kan inspireren de komende tijd. Wees creatief, durf te experimenteren en probeer te genieten van de dingen die je wel nog allemaal kunt.Wat kwam ik meestal wel tegen in de supermarkt of was slechts een enkele keer uitverkocht?

Bladerdeeg, cakemix (ook de glutenvrije), soms zelfrijzend bakmeel, havermout, chocolade, boter, olie, suiker, peulvruchten, vers fruit of fruit in de diepvries, melk, slagroom, kwark, mascarpone, griesmeel, pindakaas, maïzena, custardpoeder en eieren. Hier bakte ik eerder de volgende heerlijke recepten mee:

Supersnelle blauwe bessen cheesecake

Met als hoofdingrediënten: bladerdeeg, roomkaas en blauwe bessen zet je in no time dit fleurige taartje op tafel.


Er zijn best veel leuke recepten te vinden met bladerdeeg. Zowel koekjes als taarten en ook hartige taarten. Ga maar eens op zoek naar meer inspiratie.
Surinaamse maïzena- of custardkoekjes

Door het gebruik van maïzena, of custardpoeder hebben deze koekjes een geheel eigen bite. Vooral de custard-versie is vroeger bij ons thuis toen de kinderen nog klein waren heel vaak gebakken. De kleur is natuurlijk magisch, net als de snoepjes op het koekje en de zachte bite.Koolhydraatarm pindakaas brood

Dit recept is eigenlijk een koolhydraatarm recept. Het is een soort cake-achtig brood en zeker niet alleen geschikt voor personen die graag koolhydraatarm eten.
Bananen tiramisu met dulce de leche

Tiramisu is altijd een goed idee. Het klassieke recept is in vele variaties te maken. Deze is echt verrukkelijk en wat mij betreft zeker niet alleen als dessert te eten. Met kant en klare lange vingers, slagroom, mascarpone en karamel in de vorm van dulce de leche gemaakt van een blikje gecondenseerde melk. Als dat geen verwennerij is!Chocoladecakejes een recept van Rens Kroes, glutenvrij door kikkererwten

Soms moet je gewoon niet vertellen wat er in een recept zit. Ik kan me herinneren dat ik deze cakejes mee had genomen naar het werk en vertelde waar ze van gemaakt waren. Er was echt geen belangstelling voor en dat terwijl ze echt heel lekker zijn. Lees het artikel en bekijk de andere foto’s!  Door het gebruik van kikkererwten, maar ook andere peulvruchten in je baksel, eigenlijk best gezond toch?